El 55 RallyRACC Catalunya-Costa Daurada 2019 és neutre en emissions

El 55 RallyRACC Catalunya-Costa Daurada 2019 és neutre en emissions

El RACC ha calculat les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle de les darreres tres edicions del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada. La major part de la petjada de carboni d’aquest període prové de les emissions generades en els desplaçaments del públic, motiu pel qual en l’edició de l’any 2018 es va posar a disposició dels assistents una eina on poder calcular i compensar la seva petjada de carboni. Aquesta eina permetia als assistents acreditar la seva neutralitat a través del certificat Clean CO2.

Any rere any, el RACC va aplicant mesures per reduir el seu impacte ambiental i la seva petjada de carboni, demostrant el seu compromís en matèria mediambiental. En l’edició de l’any 2019, l’organització fa un pas més i compensa les emissions de GEH que no pot evitar, convertint el ral·li en un esdeveniment neutre en emissions.

Les 117 tones de CO2e emeses en l’organització del 55 RallyRACC Catalunya-Costa Daurada s’han compensat amb el projecte anomenat “Madre de Dios Amazon REED Project”. Aquest projecte està orientat cap a la gestió forestal sostenible d’una zona de l’Amazònia al Perú, amb l’objectiu de reduir la desforestació i protegir l’hàbitat de 35 espècies en perill d’extinció i el manteniment de les comunitats indígenes que confien en el bosc per a la seva supervivència.

Un any més, el RallyRACC també ha posat a disposició del públic assistent el mateix mecanisme de compensació voluntària d’emissions de CO2e a nivell particular a través del Clean CO2, amb l’objectiu d’aconseguir que el Ral·li sigui 100% sostenible i neutre en emissions.