El Grup Caixa d’Enginyers continua sent neutre en emissions

El Grup Caixa d’Enginyers continua sent neutre en emissions

El Grup Caixa d’Enginyers és una organització neutra en carboni per segon any consecutiu. Compensa les emissions de CO2 de totes les empreses del Grup, reafirmant el seu compromís amb el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic, per aconseguir una societat baixa en carboni i compromesa amb la sostenibilitat.

Enguany, ha calculat i compensat les emissions associades a l’activitat duta terme durant l’any 2019 per tot el Grup. Aquestes les ha compensat mitjançant un acord de col·laboració amb la compra de 1.138 crèdits de carboni amb el projecte La Ferme-Bambous solar power farm.

L’objectiu del projecte és la generació d’energia neta provinent de l’energia solar gràcies a la instal·lació d’un parc fotovoltaic amb una capacitat de 15 MW a la illa Maurici. El projecte produeix energia renovable que és subministrada a 35.000 persones cada any. El projecte és pioner a la transició energètica de la illa, ja que és el primer parc solar instal·lat a la República de Maurici. Amb tot això, el projecte redueix 21.000 tCO2 cada any, ja que, evita el consum de carbó per la producció d’energia elèctrica a la illa.

Addicionalment, el projecte posa en valor el poble de Bambú a la illa Maurici, destina recursos per una millora de les carreteres juntament amb, la provisió de desaigües i genera 15 llocs de treball permanents, entre d’altres beneficis…

Finalment, com a garantia de l’acció realitzada, el Grup Caixa d’Enginyers ha rebut el certificat Clean CO2, acreditant la neutralitat de l’organització.