El Sónar calcula i compensa les seves emissions per segon any consecutiu

El Sónar calcula i compensa les seves emissions per segon any consecutiu

Des de Lavola es recolza i es treballa amb totes les entitats, organitzacions i esdeveniments que volen compensar les emissions que generen les seves activitats. Per aquest motiu, s’ha calculat i compensat la petjada de carboni de l’edició de 2019 del Sónar amb l’eina pròpia Clean CO2.

El Sónar és un dels esdeveniments culturals més importants d’Europa i un gran aparador de música avançada. Creat per Advanced Music l’any 1994, és el segon any que el festival aposta per la lluita contra el canvi climàtic i calcula i compensa la seva petjada de carboni amb Clean CO2.

L’equip de Gestió del CO2  ha calculat la petjada de l’edició d’enguany del festival i ha permès la compensació de les 90,62 tones de CO2e a través d’un dels projectes que hi ha a la cartera d’aquesta eina. Gràcies a això, el Sònar 2019 ha obtingut el certificat i segell Clean CO2 com a garantia de la compensació realitzada.

El projecte on s’ha realitzat la compensació del Sónar ha sigut el Malawi Borehole Project. Aquest projecte subministra aigua potable a través de la rehabilitació dels pous de les comunitats locals dels districtes de Dowa i Kangu a la República de Malawi. La falta d’aigua potable juntament amb la falta de sanejament i la higiene és un dels seus principals problemes.

Davant aquesta situació, les famílies d’aquestes comunitats tenen la opció de beure aigua contaminada, o bullir-la i purificar-la. Per tant, amb el sanejament de l’aigua les famílies ja no hauran de bullir l’aigua i aquest fet reduirà significativament les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

Entre els beneficis que genera a nivell ambiental hi ha evita la contaminació atmosfèrica interna, redueix les emissions dels gasos d’efecte hivernacle i afavoreix una major conservació dels ecosistemes per una reducció de l’ús de la biomassa. A nivell social, el projecte millora les condicions de vida i de salut de les comunitats locals, millora els mitjans de subsistència de les llars pobres al disminuir el temps, de recol·lecció de combustible i ebullició de l’aigua, i beneficia l’economia rural proporcionant llocs de treball a la instal·lació.