Compartim un futur, un programa comprometido con la lucha contra el cambio climático

logo AMBCompartim un futur es un programa neutro en emisiones, ya que casi todas las emisiones asociadas a los desplazamientos de los grupos y los educadores, así como los materiales utilizados, son compensados mediante la compra de créditos de carbono gracias a Clean CO2.

Enguany, el programa escollit per compensar aquestes emissions rep el nom de Conservation & reforestation of degraded areas in Barbosa. El projecte contribueix a la conservació de la biodiversitat i els recursos hídrics del Valle de Aburrá, Colòmbia, mitjançant la reforestació d’espècies arbòries natives i no natives del municipi de Barbosa. Amb aquest projecte es reforestaran 82,65 hectàrees de terreny que han sigut degradades per la pastura, alhora que es conservarà la vegetació autòctona restant establint-hi 37 espècies diferents mitjançant  processos de regeneració natural assistida. Alhora,  es protegeixen i mantenen les conques hidrogràfiques mantenint un subministrament constant d’aigua neta.
Degut a la conservació i augment de la biomassa, s’aconsegueix una major absorció del CO2 i, per tant, redueix la quantitat de gasos amb efecte d’hivernacle presents a l’atmosfera. Concretament, es mitiguen 1.415 t de CO2 equivalent l’any.