Compartim un futur, committed to the fight against climate change

logo AMBCompartim un futur is a program neutral in emissions.  All the emissions associated with the movements of groups and educators, as well as the materials used, are compensated through the purchase of carbon credits thanks to Clean CO2.

Enguany, el programa escollit per compensar aquestes emissions rep el nom de Conservation & reforestation of degraded areas in Barbosa. El projecte contribueix a la conservació de la biodiversitat i els recursos hídrics del Valle de Aburrá, Colòmbia, mitjançant la reforestació d’espècies arbòries natives i no natives del municipi de Barbosa. Amb aquest projecte es reforestaran 82,65 hectàrees de terreny que han sigut degradades per la pastura, alhora que es conservarà la vegetació autòctona restant establint-hi 37 espècies diferents mitjançant  processos de regeneració natural assistida. Alhora,  es protegeixen i mantenen les conques hidrogràfiques mantenint un subministrament constant d’aigua neta.

Degut a la conservació i augment de la biomassa, s’aconsegueix una major absorció del CO2 i, per tant, redueix la quantitat de gasos amb efecte d’hivernacle presents a l’atmosfera. Concretament, es mitiguen 1.415 t de CO2 equivalent l’any.