Primavera Sound, committed to the fight against climate change

primavera sound icona

Aware that life in a modern society causes a major ecological footprint. Primavera Sound has taken a firm determination to assess its environmental impact and minimize it. Since 2011 the organization has trusted the CleanCO2 program to calculate and offset its CO2 emissions.

Com a mesura de compensació, del 100% de la petjada de diòxid de carboni generada durant l’edició de 2015 del festival, concretament 180 tones, s’ha tancat una col·laboració amb el projecte Ay-Yildiz de producció d’energia eòlica a Turquia. Un projecte que consisteix en la instal·lació de cinc aerogeneradors amb l’objectiu de generar energia renovable a partir d’un recurs natural com el vent i alhora contribuir a la millora de l’economia nacional. La iniciativa certificada per Gold Standard, a banda de reduir emissions de CO2, millora la qualitat de l’aire, dinamitza l’economia local, augmenta l’ocupació i té cura dels sòls de l’entorn.

Per altra banda, per il·luminar la pràctica totalitat dels escenaris s’utilitza il·luminació LED. Aquest tipus de bombetes no conté mercuri ni altres tòxics, són reciclables i tenen una vida útil molt superior a les bombetes incandescents. Tot això es tradueix en la reducció de l’ús de recursos energètics i de les emissions de CO2 a fi de contribuir a la millora de la qualitat de l’aire del planeta.

Finalment com a garantia de la compensació d’emissions realitzada durant l’edició del Primavera Sound ha obtingut el Certificat i el Segell de Clean CO2 amb codi QR que dirigeix a una aplicació divulgativa personalitzada amb informació i imatges del projecte d’energies renovables, un vídeo divulgatiu, informació del càlcul i compensació de la petjada.