Artur Baró Tort: a new emission neutral supplier

produccio grafica

Artur Baró Tort, who manages and provides graphic production services, has calculated and offsetted the carbon footprint of its 2014 distribution activity.

L’empresa ha compensat les 6 tones de diòxid de carboni equivalent (tCO2e) generades pels desplaçaments realitzats al llarg de 2014 adquirint crèdits de carboni del projecte de biomassa Bandeira & Capelli Ceramics Project desenvolupat al Brasil i que compta amb una forta vessant social.

El projecte consisteix en dues petites indústries de ceràmica vermella i prototípica, que s’orienten principalment al mercat d’Alagoas i altres estats de la regió del nord-est de Brasil. El combustible emprat abans del projecte per a coure la ceràmica era fusta nativa d’activitats de desforestació dels biomes del Bosc Atlàntic i la Caatinga. Amb l’execució del projecte, la fusta nativa s’ha substituït per biomassa renovable existent a la regió (bambú, serradures, canya de sucre i closca de coco) que redueix les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle associades a l’activitat original.  A més, el projecte ha generat nous llocs de treball, i s’ha fomentat la inserció de persones amb discapacitat i dones ala indústria prototípica.

EV000120150043_segellQr artur baro

Amb aquesta acció Artur Baró Tort ha entrat al Cercle de Proveïdors Neutres de Lavola i ha aconseguit el Certificat Clean CO2 com a garantia de la compensació d’emissions efectuada, i el Segell Clean CO2 Certified amb codi QR. La lectura del codi QR amb un telèfon mòbil o la introducció del número de registre del certificat al buscador de la pàgina web de Clean CO2 dirigeixen a aquesta APP divulgativa.