Artur Baró Tort: un nou proveïdor neutre en emissions

produccio grafica

Artur Baró Tort, que gestiona i proporciona serveis de producció gràfica, ha calculat i compensat la petjada de carboni de la seva activitat de distribució del 2014.

L’empresa ha compensat les 6 tones de diòxid de carboni equivalent (tCO2e) generades pels desplaçaments realitzats al llarg de 2014 adquirint crèdits de carboni del projecte de biomassa Bandeira & Capelli Ceramics Project desenvolupat al Brasil i que compta amb una forta vessant social.

El projecte consisteix en dues petites indústries de ceràmica vermella i prototípica, que s’orienten principalment al mercat d’Alagoas i altres estats de la regió del nord-est de Brasil. El combustible emprat abans del projecte per a coure la ceràmica era fusta nativa d’activitats de desforestació dels biomes del Bosc Atlàntic i la Caatinga. Amb l’execució del projecte, la fusta nativa s’ha substituït per biomassa renovable existent a la regió (bambú, serradures, canya de sucre i closca de coco) que redueix les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle associades a l’activitat original.  A més, el projecte ha generat nous llocs de treball, i s’ha fomentat la inserció de persones amb discapacitat i dones ala indústria prototípica.

EV000120150043_segellQr artur baro

Amb aquesta acció Artur Baró Tort ha entrat al Cercle de Proveïdors Neutres de Lavola i ha aconseguit el Certificat Clean CO2 com a garantia de la compensació d’emissions efectuada, i el Segell Clean CO2 Certified amb codi QR. La lectura del codi QR amb un telèfon mòbil o la introducció del número de registre del certificat al buscador de la pàgina web de Clean CO2 dirigeixen a aquesta APP divulgativa.