El III Fòrum de Medi Ambient i Món Local ha estat neutre en emissions

forum

El Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona ha acollit del 10 al 11 de març el III Fòrum de Medi Ambient i Món Local que ha comptat amb 500 experts en l’Àmbit de la sostenibilitat.

Sota el lema ‘Caminant junts cap al 2020 i més enllà’, el Fòrum ha reunit regidors, tècnics, acadèmics, investigadors i empreses per a debatre sobre eficiència energètica, canvi climàtic, residus, responsabilitat social corporativa i educació, entre d’altres temes ambientals.

La celebració del III Fòrum de Medi Ambient i Món Local ha generat 18 tones de CO2 equivalents (tCO2e), degut al consum energètic de les instal·lacions, els desplaçaments dels 500 assistents i ponents, el servei de càtering i els materials comunicatius produïts (llapis, carpetes, programes de mà, fulletons, acreditacions, cartells, etc.). Les emissions generades pel III Fòrum equivalen al consum energètic de vuit llars catalanes durant tot un any.

La Diputació de Barcelona ha neutralitzat l’impacte ambiental del III Fòrum, a través de la participació en el projecte Argibem, São Sebastião i Vulcão, desenvolupat al Brasil, que compta amb les certificacions dels estàndards internacionals Verified Carbon Standard i Socialcarbon®. El projecte redueix emissions de carboni gràcies a la substitució de combustibles fòssils per biomassa forestal en tres empreses productores de ceràmica. El projecte no només té un impacte positiu sobre el medi ambient, sinó també en les comunitats locals properes a la zona de desenvolupament del projecte.

El III Fòrum de Medi Ambient i Món Local ha obtingut el certificat Clean CO2 acreditatiu de la neutralitat en emissions de l’esdeveniment i el Segell Clean CO2 Certified amb codi QR, que permet accedir a aquesta APP divulgativa de la compensació d’emissions realitzada.