Enviacat: emission neutral transport services with Clean CO2

VAN-ENVIALIA

Enviacat is a logistics company based in Manlleu and is part of Envialia. As a leading provider of transport services of Lavola, Enviacat has calculated and offseted the carbon footprint of its 2014 activity, renewing its commitment to the Neutral Suppliers Circle.

Enviacat ha calculat la petjada de carboni generada pel consum d’energia elèctrica de les seves oficines així com el consum de combustible de les seves furgonetes de transport utilitzades a diari pels serveis de logística prestats als seus clients. Enviacat ha compensat les 163 tones de diòxid de carboni equivalent (tCO2e) generades per la seva activitat de 2014 adquirint crèdits de carboni del projecte de biomassa Teobaldo desenvolupat al Brasil i que compta amb una forta vessant social.

El projecte Teobaldo l’impulsa l’empresa de ceràmiques GE Teobaldo, situada  al nord-est de Brasil, dedicada a la fabricació de productes de ceràmica vermella. Abans de l’execució del projecte de carboni, el combustible emprat en els forns ceràmics era fusta nativa del bioma de la Caatinga, considerada com a biomassa no renovable. Amb l’entrada en funcionament del projecte de canvi de combustible, l’empresa utilitza biomassa renovable procedent d’activitats de reforestació o gestió forestal sostenible, en lloc de fusta nativa per generar energia tèrmica i reduir els gasos d’efecte hivernacle (GEH). A més, el projecte ofereix aliments bàsics als treballadors, afavoreix la contractació de dones a l’empresa, realitza donacions a les institucions de la comunitat, imparteix formació tècnica als seus treballadors ha implantat millores en les condicions de treball.

Amb aquesta acció Enviacat ha aconseguit el Certificat Clean CO2 com a garantia de la compensació d’emissions efectuada, i el Segell Clean CO2 Certified amb codi QR. La lectura del codi QR amb un telèfon mòbil o la introducció del número de registre del certificat al buscador de la pàgina web de Clean CO2 dirigeixen a aquesta APP divulgativa.