El Sopar de l’Agremiat, neutre en emissions amb Clean CO2

sant-pere-de-sitges_xato1-300x199

El Gremi d’Hostaleria de Sitges i el Club de Tast celebren un any més el Sopar de l’Agremiat i l’entrega del Tastet de l’any, que comptarà amb uns 90 assistents. Una novetat d’aquesta edició, és que el Gremi ha calculat i compensat les emissions de CO2, contribuint en un projecte d’energies renovables i compromís social.

Clean CO2 ha calculat la petjada de carboni de l’esdeveniment, incloent els consums energètics de la il·luminació i la climatització de la sala on es celebra el sopar, els desplaçaments dels assistents per arribar al lloc de celebració, l’àpat realitzat i l’entrega d’obsequis.

Les 3 tCO2e que es generaran per la celebració del Sopar de l’Agremiat s’han compensat a través de la compra de crèdits de carboni del projecte ARGIBEM de substitució de combustibles fòssils per biomassa, desenvolupat al Brasil. El projecte redueix emissions de carboni gràcies a l’ús de biomassa renovable en comptes de combustibles fòssils per a la producció de l’energia necessària per al funcionament d’un grup d’indústries fabricants de ceràmica. A més, també genera un impacte positiu sobre la societat, ja que les indústries participants ofereixen llocs de treball a persones amb discapacitat, fomenten la igualtat entre homes i dones, treballen amb una ONG local que dóna suport a malalts de SIDA, i han adquirit un camió cisterna per a donar suport a l’hospital local i aquelles escoles amb un accés complicat a l’aigua.

Els assistents al sopar, podran llegir el codi QR integrat en el Segell Clean CO2 Certified amb el seu telèfon mèbil i accedir a una APP online divulgativa de la compensació d’emissions i del compromís ambiental i social que el Gremi d’Hostaleria de Sitges ha adquirit.