MoraBanc, renova el seu compromís amb la lluita contra el canvi climàtic

logotipo_mora_principalMoraBanc és un grup bancari andorrà amb una organització orientada a la creació de valor. Amb la qualitat com a element diferencial competitiu, l’entitat ha calculat i compensat les emissions generades per la seva activitat durant l’any 2015.

El grup, sensible amb la conservació medi ambient, ha adoptat tota una sèrie de compromisos per a la prevenció del deteriorament de l’entorn. Així, des del 2009 MoraBanc impulsa una estratègia de gestió del carboni amb Clean CO2 que l’ha portat a ser el primer banc andorrà 100% neutre en emissions.

En el càlcul de 2015, basat en la ISO14064-1:2012 i en el GHG Protocol, s’han tingut en compte les emissions generades pel consum de gasoil i energia elèctrica, les emissions dels desplaçaments, el consum d’aigua, paper, tòners, targetes bancàries, així com el tractament dels residus produïts.

Complementàriament a la reducció, i des del primer any d’implantació d’aquesta estratègia de gestió del carboni,  MoraBanc compensa les emissions anuals de CO2 que per la seva activitat no són possibles d’evitar, a través de la participació en el mercat voluntari de carboni. L’any 2015, MoraBanc ha compensat les seves emissions contribuint al projecte anomenat, Ay-yldiz, que es desenvolupa a Turquia i que consisteix en la generació d’energia eòlica a partir de 5 aerogeneradors. El projecte, certificat per Gold Standard, a banda de reduir emissions de CO2, millora la qualitat de l’aire, dinamitza l’economia local, augmenta l’ocupació i té cura dels sòls de pastura de l’entorn.

Com a garantia de la compensació d’emissions realitzada, MoraBanc ha obtingut el certificat i el segell ‘Clean CO2 Certified’ amb codi QR, que permet accedir a aquesta APP amb informació personalitzada de la compensació d’emissions de l’organització.