Compensació de les emissions de la publicació dels programes de la Mercè i dels Quaderns de Cultura

cartellmerce2015

55,38 Tn de CO2 compensades de la publicació dels programes de la Mercè 2015 i dels Quaderns de Cultura 2015-2016.

L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), a través del Programa Ajuntament+Sostenible, ha compensat les 53,44 Tn de CO2 generades en la publicació dels programes de la Mercè 2015 (Programa general i graella “La Mercè dia a dia”) i les 1,94 Tn derivades de la publicació dels Quaderns de Cultura 2015-2016, un total de 55, 38 Tn de CO2.

Les tones de CO2 compensades han anat destinades a Cenol and Telha Forte Ceramics Project. Aquest projecte involucra dues petites indústries de ceràmica del Brasil i fomenta que aquestes utilitzin residus agroforestals locals (herba d’elefant o closca d’arròs) per coure els materials ceràmics en comptes de fusta nativa del bioma Amazònic que utilitzaven abans.

Els ingressos procedents de la venda dels crèdits de carboni de les publicacions del Grec han ajudat a l’adaptació dels forns als nous combustibles de biomassa i a l’adquisició de nous equips.

Aquesta iniciativa no només ha permès reduir els impactes negatius de la desforestació del bioma Amazònic, sinó que també ha comportat una millora de les condicions de treball locals, fruit de l’adhesió dels treballadors a la Unió Ceramista i al Sindicat de Treballadors i a la creació d’una Comissió Interna de Prevenció d’Accidents (CIPA).

El programa Ajuntament+Sostenible ha fet possible aquest projecte i ofereix als departaments, instituts i empreses municipals compensar les emissions derivades de les seves activitats mitjançant el programa Clean CO2.

Consulta la notícia a la pàgina web de l’Ajuntament de Barcelona.