MoraBanc, renueva su compromiso con la lucha contra el cambio climático

logotipo_mora_principalMoraBanc es un grupo bancario andorrano con una organización orientada a la creación de valor. Con la calidad con elemento diferencial competitivo, la entidad ha calculado y compensado las emisiones generadas durante el año 2015.

El grupo, sensible con la conservación del medio ambiente, ha adoptado una serie de compromisos para la preservación y deterioro del entorno. Así, desde el 2009 MoraBanc impulsa una estrategia de gestión de carbono con Clean CO2 que le ha valido ser el primer banco andorrano 100% neutro en emisiones.

En el càlcul de 2015, basat en la ISO14064-1:2012 i en el GHG Protocol, s’han tingut en compte les emissions generades pel consum de gasoil i energia elèctrica, les emissions dels desplaçaments, el consum d’aigua, paper, tòners, targetes bancàries, així com el tractament dels residus produïts.

Complementàriament a la reducció, i des del primer any d’implantació d’aquesta estratègia de gestió del carboni,  MoraBanc compensa les emissions anuals de CO2 que per la seva activitat no són possibles d’evitar, a través de la participació en el mercat voluntari de carboni. L’any 2015, MoraBanc ha compensat les seves emissions contribuint al projecte anomenat, Ay-yldiz, que es desenvolupa a Turquia i que consisteix en la generació d’energia eòlica a partir de 5 aerogeneradors. El projecte, certificat per Gold Standard, a banda de reduir emissions de CO2, millora la qualitat de l’aire, dinamitza l’economia local, augmenta l’ocupació i té cura dels sòls de pastura de l’entorn.

Com a garantia de la compensació d’emissions realitzada, MoraBanc ha obtingut el certificat i el segell ‘Clean CO2 Certified’ amb codi QR, que permet accedir a aquesta APP amb informació personalitzada de la compensació d’emissions de l’organització.