La Font Blanca, una carrera comprometida con la lucha contra el cambio climático

font-blanca-copa-del-mon-d-esqui-de-muntanya_img_gallery_full_pageLa Font Blanca 2018 reafirma su compromiso contra el cambio climático y ha sido neutra en emisiones por tercer año consecutivo. Este año, como novedad, ha incorporado la posibilidad de que todos los participante y asistentes se puedan unir a su compromiso, compensado las emisiones generadas en sus desplazamientos para seguir la carrera.

L’organització, amb el suport de Lavola i Clean CO2, ha tancat un acord de col·laboració amb el projecte Barbosa, de gestió forestal sostenible a Colòmbia, on s’han compensat les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) que s’han produït durant l’esdeveniment. Les emissions neutralitzades han set les que s’han generat pel consum d’energia i materials necessaris per a l’organització i celebració de la cursa. Aquesta iniciativa, certificada per Gold Standard, redueix les emissions de CO2, millora la qualitat de l’aire, dinamitza l’economia local, augmenta l’ocupació i té cura de l’entorn.

Tothom qui hagi visitat la Font Blanca 2018 ha tingut l’opció de contribuir amb la lluita contra el canvi climàtic podent calcular i compensar l’impacte ambiental que ha tingut el seu desplaçament fins a la cursa. Per fer-ho, s’ha creat una eina online que calcula les emissions d’una manera fàcil i intuïtiva i que permet compensar-les amb projectes d’energies renovables i gestió forestal sostenible d’arreu del món.

Finalment la cursa i tots els participants que hagin volgut compensar el seu impacte han obtingut el certificat Clean CO2 que acredita l’acció realitzada.