La Fundación Abertis reduce el impacto ambiental de la sede de Castell de Castellet

castellet

La Fundación Abertis ha calculado y compensado las emisiones de CO2e de la sede de Castell de Castellet, participando en un proyecto de reducción de emisiones desarrollado en Brasil.

 Continuant amb l’estratègia de gestió del carboni iniciada l’any 2008, Fundació Abertis ha calculat un any més la petjada de carboni que genera l’activitat de la seva seu, el Castell de Castellet. En el càlcul de 2015, basat en la ISO14064-1:2012 i en el GHG Protocol, s’han tingut en compte les emissions generades pel consum de gasolina, gasoil i energia elèctrica, les emissions dels desplaçaments dels assistents a les jornades i visites guiades, el consum d’aigua, paper, tòners, així com el tractament dels residus produïts. Cal destacar que la petjada de carboni de 2015 s’ha reduït en 1,22 tCO2e respecte el 2014.

A més, la Fundació Abertis ha compensat les 39,17 tCO2e generades per l’activitat del Castell de Castellet contribuint en el projecte Bandeira & Capelli Ceramics  desenvolupat a l’Estat de Alagoas, al nord-est del Brasil. El projecte involucra a dues petites indústries de ceràmica vermella i prototípica, que han substituït la fusta nativa d’activitats de desforestació dels biomes del Bosc Atlàntic i la Caatinga per biomassa renovable existent a la regió (bambú, serradures, canya de sucre i closca de coco) reduint així les emissions de gasos d’efecte hivernacle i la desforestació dels valuosos biomes de la regió. A més, el projecte contribueix a generar nous llocs de treball i a facilitar la inserció de les dones al mercat laboral.

Continuant amb la iniciativa començada l’any passat, la Fundació Abertis ha renovat el certificat i el segell ‘Clean CO2 Certified’ com a garantia de la compensació d’emissions efectuada. El segell incorpora el número de registre del certificat i  un codi QR, que permeten accedir a aquesta APP amb informació personalitzada de la compensació d’emissions de la Fundació.

Deja un comentario

Your email address will not be published.