La Final Four de la Copa de Europa de Hockey patines femenina será neutra en emisiones con Lavola

Sin título

La celebración de este evento deportivo emitirá 11,9 toneladas de CO2e a la atmosfera, que se neutralizarán con Clean CO2, la marca de gestión y compensación de carbono de Lavola.  

Els propers 19 i 20 de març, el municipi osonenc de Manlleu acollirà la final de la Copa d’Europa femenina d’hoquei patins, un esdeveniment esportiu que serà neutre en emissions de CO2 a través de Lavola i de Clean CO2, la seva marca de gestió i compensació de gasos amb efecte d’hivernacle.

El Club Patí Manlleu, amb el patrocini de Lavola, ha adquirit 12 crèdits de carboni per compensar les 11,9 tones de CO2e que s’ha calculat que es derivaran de l’organització i la celebració de la Final Four.

Aquests crèdits serviran per finançar el projecte d’energia eòlica Ay-yildiz que es desenvolupa a Turquia i que consisteix en la generació d’energia renovable a partir de 5 aerogeneradors. El projecte, certificat per Gold Standard, a banda de reduir emissions de CO2, millora la qualitat de l’aire, dinamitza l’economia local, augmenta l’ocupació i té cura dels sòls de pastura de l’entorn.

En el càlcul de la petjada de carboni s’han tingut en compte les emissions generades pel consum energètic del Pavelló de Manlleu, els desplaçaments de l’Equip de Gijón en autobús, els viatges en avió dels 6 arbitres europeus i dels 7 dirigents de la Federació Europea d’Hoquei Patins, així com el consum energètic generat per les seves estades a l’hotel. D’altra banda, s’han inclòs en el càlcul els desplaçaments realitzats pels mitjans de comunicació que es preveu que cobreixin l’esdeveniment esportiu.

cleanCom a garantia de la compensació d’emissions realitzada, la Final Four d’hoquei patins femenina ha obtingut el Certificat i el Segell Clean CO2 Certified amb codi QR que dirigeix a una APP divulgativa personalitzada amb informació i imatges del projecte d’energies renovables, un vídeo divulgatiu, informació del càlcul i compensació de la petjada de carboni, etc.

Aquesta compensació d’emissions de carboni se suma a una altra mesura d’eficiència energètica que ha incorporat recentment el Pavelló Municipal d’Esports de Manlleu, on s’han instal·lat focus de baix consum, aconseguint reduir la despesa elèctrica anual en un 84%.