Business With Social Value 2015: compromiso social y ambiental

bwsv twitter

El Business With Social Value (BWSV) es una iniciativa solidaria que busca generar posibilidades reales de contratación competitiva de negocio con valor social.

La seva finalitat és col·laborar amb entitats no lucratives que donen feina a persones amb risc d’exclusió social ó amb discapacitat perquè puguin obtenir per si mateixes els recursos necessaris per assolir els seus objectius. La iniciativa, impulsada per Icaria Iniciatives Socials, ha celebrat la seva quarta edició aquest any, el 2 de desembre al Palau de Congressos de Catalunya.

Des del 2014, a banda de ser una iniciativa compromesa amb la societat, també ho és amb el medi ambient, a través del càlcul i la compensació de la petjada de carboni generada per la organització i celebració de l’esdeveniment. En el càlcul s’han tingut en compte els desplaçaments del 461 assistents, el consum d’electricitat i gas natural per a la il·luminació i climatització dels espais utilitzats, el càtering ofert en les pauses del cafè i del dinar així com la producció dels materials comunicatius: USB, bolígrafs, bosses de tela, carpetes, acreditacions, publicacions, cartells, etc.

La petjada de carboni del BWSV 2015 és de 14,12 tCO2e, de les quals 8,34 tCO2e pertanyen als desplaçaments dels assistents i ponents, 1,90 tCO2e al servei de càtering i 3,83 tCO2e als materials comunicatius produïts i entregats. Icaria ha compensat la petjada de carboni del BWSV 2015 amb el projecte d’energies renovables i compromís social Teobaldo, desenvolupat al Brasil.

bwsv segellEl BWSV 2015 ha aconseguit el Certificat i el Segell Clean CO2 Certified, que garanteixen la compensació d’emissions efectuada. La lectura del codi QR amb un telèfon mòbil o la introducció del número de registre del certificat a la pàgina web de Clean CO2 dirigeixen a aquesta APP divulgativa.