ECODALThe second edition of the Latin American Ecodesign Congress organized by the “El Bosque University”, which will take place from the 1st to 3th of November in Bogota, will be a neutral event thanks to Clean CO2.

Clean CO2 es la marca de gestió de carboni de Lavola que ha calculat la petjada de carboni de l’esdeveniment Ecodal 2016 incloent al càlcul: el consum energètic de les instal·lacions, els desplaçaments i pernoctacions dels assistents i les ponents, el servei de càtering, els material entregats i els materials comunicatius produïts. Les 49 tones de CO2 de la petjada de carboni que s’emetran durant l’esdeveniment es compensaran amb la col·laboració del projecte  Procuenca, de gestió forestal sostenible. El projecte consisteix en la regeneració natural assistida i la reforestació de la conca del riu Chinchinà situada al centre sud de Colòmbia al departament de Caldas, anteriorment afectada per l’agricultura, la pastura i la desforestació massiva. La iniciativa certificada per VCS (Verified Carbon Standard), a més de reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle degut a una major absorció del CO2, és una Font de treball estable i millora les condicions de vida de les comunitats locals.

Finalment com a garantía de compensació de les emissions realitzada durant la realització de l’esdeveniment, Ecodal 2016 rebrà un certificat y un Segell de Clean CO2 amb un codi QR, que dirigeix a una aplicació divulgativa personalitzada amb informació i imatges del projecte, un vídeo, i informació del càlcul i compensació de la petjada de carboni.

Lavola, empresa que aporta serveis d’anàlisi de cicle de vida, ecodisseny i economia circular, formarà part del comitè científic de l’esdeveniment i a més com a patrocinador de l’esdeveniment, disposarà d’un stand durant el congrés on exposarà la seva experiència i serveis en aquests camps.