Abertis Foundation reduces its environmental impact

Castell_de_Castellet-1Abertis Foundation calculated and offseted the CO2e emissions from Castell de Castellet headquarters, participating in an emissions reduction project developed in Brasil.

 

Continuant amb l’estratègia de gestió del carboni iniciada l’any 2008, Fundació Abertis ha calculat un any més la petjada de carboni que genera l’activitat de la seva seu, el Castell de Castellet. En el càlcul de 2014, basat en la ISO14064-1:2012 i en el GHG Protocol, s’han tingut en compte les emissions generades pel consum de gasolina, gasoil i energia elèctrica, les emissions dels desplaçaments dels assistents a les jornades i visites guiades, el consum d’aigua, paper, tòners, així com el tractament dels residus produïts.

La Fundació Abertis ha fet un pas endavant en la seva gestió del carboni, i ha compensat les 40,39 tCO2e generades per l’activitat del Castell de Castellet contribuint en el projecte Argibem, São Sebastião & Vulcão desenvolupat a l’Estat de Rio de Janeiro, al Brasil. El projecte involucra a tres empreses de producció de ceràmica, que han substituït combustibles fòssils per fusta procedent de plantacions forestals per tal d’aconseguir l’energia necessària per a produir la ceràmica. El projecte, a part de reduir l’impacte ambiental, també aporta beneficis socials a través de la creació de noves oportunitats de treball, la participació a la ONG Grupo de Solidariedade, i l’adquisició d’un camió cisterna per a millorar la gestió i el tractament de l’aigua en un hospital local i a escoles de la zona.

La Fundació Abertis ha obtingut el certificat i el segell ‘Clean CO2 Certified’ com a garantia de la compensació d’emissions efectuada. El segell incorpora el número de registre del certificat i un codi QR, que permeten accedir a aquesta APP amb informació personalitzada de la compensació d’emissions de la Fundació.