El programa Un Volt als Residus obté per primera vegada el certificat Clean CO2

El programa Un Volt als Residus obté per primera vegada el certificat Clean CO2

El programa Un Volt als Residus del Consorci per al tractament de residus sòlids urbans del Maresme, fa un pas més en el seu compromís pel medi ambient i compensa les emissions generades pel programa 2017-2018 amb Clean CO2.

S’ha calculat la petjada de carboni associada a les visites a la planta i els tallers dinamitzats per educadors al centre escolar. En el càlcul s’han tingut en compte les emissions vinculades al consum energètic de la sala d’actes de la planta i els desplaçaments d’educadors i el transport escolar.

La compensació de la petjada de carboni del programa Un Volt als Residus 2017-2018 s’ha efectuat mitjançant la compra de 9,12 crèdits de carboni d’un projecte de sanejament d’aigua a la república de Malawi.

El projecte s’anomena Malawi Borehole Project i l’objectiu principal consisteix en oferir el subministrament d’aigua potable a les comunitats locals dels districtes de Dowa i Kaungu a Malawi a través de la rehabilitació dels pous de la comunitat. Als districtes del projecte, al voltant de la meitat de les comunitats rural, viuen sense aigua potable. Aquesta situació es veu agreujada pel fet de que al voltant d’una tercera part dels pous estan inutilitzables. Només una de cada cinc persones tenen accés a un wc, una quarta part de les escoles no tenen aigua potable i en promig només hi ha un lavabo per cada 150 alumnes.

Davant aquesta situació, les famílies d’aquestes comunitats tenen la opció de beure aigua contaminada, o bullir-la i purificar-la. Amb conseqüència, el projecte està oferint un sistema de sanejament d’aigua potable a 450.000 persones a tots els districtes del projecte. Aquest fet reduirà 10.000 tones de CO2 anualment, ja que totes aquestes persones no hauran de bullir l’aigua per potabilitzar-la.  

Amb aquesta acció, el programa Un Volt als Residus 2017-2018  ha aconseguit el Certificat i Segell Clean CO2 Certified, com acreditació de la seva neutralitat.