La Cloenda de Fedefarma, neutra en emissions

cloenda fedefarma

Fedefarma és una de les majors distribuïdores farmacèutiques d’Espanya, que a més ofereix un ampli ventall de serveis als professionals del sector, entre ells un pla de formació continuada. El passat 11 de juny, va celebrar el seu fi de curs particular amb la Cloenda del Programa de Formació Continuada de Catalunya 2015, realitzat al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).

En aquesta edició, Fedefarma ha decidit contribuir a la lluita contra el canvi climàtic, a través del càlcul de les emissions de CO2 generades per la celebració de l’esdeveniment de Clausura, que ascendeixen a 14 tCO2e. En el càlcul s’ha tingut en compte el consum energètic de la il·luminació i climatització de les sales on es va realitzar l’acte, els desplaçaments dels 600 assistents, els serveis de càtering, els materials lliurats -bolígrafs, tríptics, acreditacions- i els materials publicitaris generats -cartells i banderoles-.

Fedefarma ha compensat les emissions generades per la celebració de l’esdeveniment de clausura de Catalunya adquirint 14 tones de CO2 del projecte de canvi de combustible Bandeira & Capelli, desenvolupat al Brasil i certificat per Verified Carbon Standard i Socialcarbon. El projecte consisteix en substitució de combustibles fòssils per biomassa renovable per alimentar els forns de dues empreses productores de ceràmica de la zona de l’Estat d’Alagoas. A més de reduir emissions de CO2, el projecte contribueix a la reforestació de l’entorn i a la reutilització de residus. També comporta beneficis socials, generant nous llocs de treball, participant en la inserció de les dones en tasques administratives, i treballant per a la inclusió social de persones amb discapacitat.

fedefarmaL’esdeveniment Cloenda Fedefarma ha obtingut el certificat Clean CO2 que garanteix la compensació d’emissions efectuada, i el Segell Clean CO2 Certified amb codi QR que dóna accés a una APP divulgativa.