Catalunya es compromet a nivell internacional a avaluar la seva contribució a la reducció dels gasos amb efecte d’hivernacle

BESTPIX World Leaders Speak At UN Climate Summit

La Generalitat forma part de dues de les tres organitzacions internacionals líders en la lluita contra el canvi climàtic que han subscrit el pacte per fomentar el compromís dels governs i mesurar el progrés en la consecució dels objectius de reducció d’emissions.

Aquest acord forma part dels nous compromisos anunciats pel secretari general de l’ONU per afavorir l’acció cap a un món baix en carboni.

El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, com a representant de la copresidència de la Xarxa de Governs Regionals per al Desenvolupament Sostenible (nrg4SD), ha signat a Nova York, en el marc de la Cimera del Clima de les Nacions Unides, un compromís voluntari per a la reducció de gasos amb efecte d’hivernacle. El document, subscrit pels membres d’aquesta organització, que inclou 49 governs regionals i associacions de regions d’arreu del món, de The Climate Group, del qual Catalunya en forma part des de la seva creació, States & Regions Alliance, i l’R20, liderat per l’exgovernador de Califòrnia Arnold Schwarzenegger, en col·laboració amb Carbon Disclosure Project (CDP), proporcionarà per primera vegada una avaluació precisa de la contribució global dels governs subnacionals per a la reducció de les emissions de COi ajudarà a lluitar contra el canvi climàtic. Totes les organitzacions han pactat proporcionar comptes anuals dels seus compromisos climàtics a tot el món i informar dels seus progressos. Aquest acord forma part dels nous compromisos anunciats pel secretari general de l’ONU per afavorir l’acció cap a un món baix en carboni.

Catalunya participarà activament en l’elaboració del material de base que totes les regions signants faran servir per avaluar les actuacions de reducció. L’experiència catalana en la creació i implementació del Programa d’Acords Voluntaris per a la reducció de CO2, on ja s’hi ha adherit més d’un centenar d’empreses, ha avalat la decisió.

Font http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=274953&idioma=0&departament=45&canal=46